Drobenková buchta
Vyzkoušejte recept od Bohumila Bystřického z Kyjova.
Budete potřebovat:
drobenka:
1 tuk na pečení
550 g polohrubé mouky
250 g mletého cukru
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
náplň:
2 tvarohy
80 g mletého cukru
2 vejce
250 ml mléka
ovoce (nejlépe jablka)
Postup:
1. Na plech vyložený pečícím papírem dáme polovinu drobenky, kterou jsme si připravili z uvedených surovin.
2. Na ni vylijeme náplň, kterou jsme vyšlehali, na náplň dáme ovoce dle chuti (nejlépe jablka).
3. Nakonec posypeme zbytkem drobenky.
4. Pečeme dorůžova na 180 stupňů asi 25 minut.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.