Dušená kapusta podle Pavla Rychetského
Předseda Ústavního soudu Pavel Rychetský sice navaří příliš často, ale toto jídlo připravuje rád, protože je nejen vynikající, ale také jím navazuje na své kořeny. Tuto dušenou kapustu totiž vařívala jeho maminka tatínkovi a Pavel Rychetský má tušení, že recept souvisí s rodištěm jeho tatínka - tedy Frýdkem-Místkem a okolím.
Budete potřebovat:
kapusta
brambory
klobása
utřený česnek
sůl, pepř
Postup:
1. Kapustu nakrouháme a dáme vařit do mírně osolené vody.
2. Přidáme k ní oškrábané a na kostičky nakrájené větší množství brambor, na kolečka nakrájenou klobásu a hodně utřeného česneku.
3. Dusíme doměkka.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka