Dýně pečená s masem

Vyzkoušejte recept od Šárky Štěrbové z Deblína.

Budete potřebovat:
dýně hokkaido
brambory
plátky masa (třeba vepřová krkovice)
smetana
sůl, pepř
trochu česneku
koření podle chuti

Postup:
1. Do zapékací mísy dáme na plátky nakrájené osolené brambory.

2. Na brambory dáme naklepané a okořeněné plátky masa.

3. Na maso dáme vrstvu dýně, kterou neloupeme, jen zbavíme semínek a nakrájíme na cca 2 cm široké měsíčky.

4. Mírně osolíme, zalijeme smetanou dochucenou trochou česneku, přiklopíme poklicí a zapékáme při mírné teplotě asi 1,5 až 2 hodiny doměkka.

TIP: Jako poslední vrstvu můžeme přidat plátky fenyklu.

autor: Zuzana Plíšková