Dýňová krémová polévka

Recept v Apetýtu představila v pondělí 30. září Marcela Antošová.

Suroviny:
Dužnina z máslové dýně (očištěná) - 300g, 1 cibule, 2 lžíce másla, 500 ml zeleninového vývaru, 1 kelímek smetany na šlehání, opražená dýňová semínka, sůl, pepř

Postup:
Dýňovou dužninu nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme na jemno. Do hrnce vložíme máslo a necháme na něm cibuli dusit doměkka. Přidáme dýni a restujeme ještě 3 minuty.

Zalijeme vývarem a smetanou, Osolíme a vaříme ještě 20 -25 minut do úplného změknutí. Potom polévku rozmixujeme ponorným mixérem na jemno. Na talířích posypeme opraženými dýňovými semínky.

autor: Marcela Antošová