Dýňové zelí z Rebešovic
Recept na dýňové zelí od Věry Klímové z Rebešovic.
Suroviny:
1 dýně, 2 polévkové lžíce cukru, 1 lžička soli, 1 polévková lžíce octa, 3 lžíce polohrubé mouky, 300 ml vody, špetka kmínu, 1 cibule
Postup:
Zelenou, ještě nezralou, dýni rozkrájíme na osminky a očistíme od slupky a od jadřince.
Poté nastrouháme na větší kousky (jako okurky) a dáme do hrnce s vodou.
Přivedeme do varu, zamícháme a přidáme cukr, sůl, kmín a vaříme půl až třičtvrtě hodiny do měkka.
Zaprášíme moukou, přidáme ocet a na drobno nakrájenou usmaženou cibulku. Podáváme s bramborovým knedlíkem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.