Erteplová omáčka
Vyzkoušejte recept od Radky Líbalové z Moravan.
Budete potřebovat:
brambory
bobkový list
cibule
sůl, pepř
zakysaná smetana
hladká mouka
sázené nebo vařené vejce
klobása
Postup:
1. Brambory oloupeme a nakrájíme a společně s bobkovým listem a nadrobno nakrájenou cibulí uvaříme v osolené vodě.
2. Jakmile jsou měkké, přimícháme zakysanou smetanu, ve které rozkvedláme trochu hladké mouky.
3. Krátce povaříme, dochutíme a podáváme s vařeným vejcem nebo nakrájenou a opečenou klobásou a chlebem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.