Fazolová polévka s tymiánem
Vyzkoušejte recept od Janý Póčové z Křenovic.
Budete potřebovat:
1 plechovka bílých fazolí ve slaném nálevu
2 lžíce másla
2 mrkve
2 cibule
1 svazek čerstvého tymiánu
500 g brambor
3 stroužky česneku
sůl, pepř
3-4 kuličky nového koření
1 bobkový list
2 litry vody
Postup:
1. Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a krátce opečeme.
2. Zalijeme vodou, přidáme nakrájené brambory, koření, tymián, sůl a pepř.
3. Vaříme do plné chuti až 2 hodiny.
4. Těsně před dokončením přidáme scezené fazole a prohřejeme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka