Recepty Apetýtu17. března  2017 v 11:00  

Fazolovo-zelný salát

Kysané zelí je skvělým zdrojem vitamínů - Foto: Naďa Čvančarová

Kysané zelí je skvělým zdrojem vitamínůFoto: Naďa Čvančarová

Ladislava Jiřičková tento salát připravuje už roky své rodině i známým a všem vždy moc chutná. V zimním období ho mají raději o to víc, že do sebe dostanou patřičné vitamíny. A v létě je vděčný, protože je rychlý a na chatě se může jíst celý víkend.

Budete potřebovat: 

3 plechovky koupených fazolí (nejlépe kombinace 1 chilli, 1 s protlakem a třetí může být jakákoli dle vlastní chuti)
1/3 balíčku uvařených vychladlých těstovin
1 menší miska kvašeného nebo sterilovaného zelí
2-3 klobásy
2-4 lžíce majonézy nebo tatarky 

POŠLETE SVŮJ RECEPT
 
Máte i vy nějaký recept, o který byste se rádi podělili? Staňte se součástí Apetýtu a pošlete nám ho! Recepty můžete posílat na mail apetyt@rozhlas.cz nebo poštou na Český rozhlas Brno - APETÝT, Beethovenova 4, 657 42, Brno. Budeme rádi, když k mailu nebo do dopisu přidáte fotografii uvařeného nebo upečeného jídla.

Postup: 

1. Zelí vymačkáme a klobásy nakrájíme na kostičky.  

2. Smícháme s ostatními surovinami a dochutíme podle potřeby solí, pepřem, případně majoránkou.  

3. Pro vylepšení můžeme přidat 2-3 uvařená nakrájená vejce, případně nakládanou kapii.  

4. Podáváme s pečivem, nebo samotné. 

Vaříme s rozhlasem

Pořad: Apetýt  |  Stanice: Brno
Čas vysílání: pondělí-sobota 09:00  |  Délka pořadu: 165 minut  
 

Nové články v rubrice

  • 19. října  2017 v 11:00       rubrika: Recepty Apetýtu

    Naléváky

    Starobylý a jednoduchý pokrm, který si Jiřina Pilátová pamatuje ze svého dětství v Žítkové. Řídké těsto se kdysi nalévalo přímo na plotnu, dnes už spíš na pánev.

     
  • 18. října  2017 v 11:00       rubrika: Recepty Apetýtu

    Moravský vrabec s knedlíkem a se zelím

    Jedno z nejklasičtějších jídel napříč regiony, i když název ho zařazuje přímo na Moravu. Vepřové kousky často kromě knedlíků a zelí doprovází například špenát. Tento konkrétní recept je od Aleny Vojáčkové.

     
  • 17. října  2017 v 11:00       rubrika: Recepty Apetýtu

    Lejanec

    Tento recept většinou najdete v kuchařkách pod názvem ovocný táč, nebo jednoduše koláč s drobenkou. Zásadní rozdíl je ale v tom, že těsto, ač je kynuté, se nerozvaluje na plech, ale musí být řídké. Receptů na podobné...

     
Jihomoravský kraj
  Od 19.10.2017 16:20 do 18:25; v ulici Tuháčkova v obci Brno; nehoda; 2 havarovaná vozidla; 2 x OA bez zranění.
  silnice I/42, Brno, tunel uzavřen, práce na silnici, Od 20.10.2017 21:00 Do 22.10.2017 21:00, Královopolský tunel a galerie - částečná a úplná uzavírka z důvodu plánované údržby a čištění. Noční uzavírka ...
  Od 2.11.2017 21:00 do 3.11.2017 03:45; v ulici Koželužská v obci Brno; Pozor! 2 nadměrné náklady; očekávejte zdržení; Přeprava strojního zařízení Brno - Mělník ve 2 soupravách v konvoji. Parametry NN: ...

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2017 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace