Fazolovo-zelný salát
Ladislava Jiřičková tento salát připravuje už roky své rodině i známým a všem vždy moc chutná. V zimním období ho mají raději o to víc, že do sebe dostanou patřičné vitamíny. A v létě je vděčný, protože je rychlý a na chatě se může jíst celý víkend.
Budete potřebovat:
3 plechovky koupených fazolí (nejlépe kombinace 1 chilli, 1 s protlakem a třetí může být jakákoli dle vlastní chuti)
1/3 balíčku uvařených vychladlých těstovin
1 menší miska kvašeného nebo sterilovaného zelí
2-3 klobásy
2-4 lžíce majonézy nebo tatarky
POŠLETE SVŮJ RECEPT
Máte i vy nějaký recept, o který byste se rádi podělili? Staňte se součástí Apetýtu a pošlete nám ho! Recepty můžete posílat na mail apetyt@rozhlas.cz nebo poštou na Český rozhlas Brno - APETÝT, Beethovenova 4, 657 42, Brno. Budeme rádi, když k mailu nebo do dopisu přidáte fotografii uvařeného nebo upečeného jídla.
Postup:
1. Zelí vymačkáme a klobásy nakrájíme na kostičky.
2. Smícháme s ostatními surovinami a dochutíme podle potřeby solí, pepřem, případně majoránkou.
3. Pro vylepšení můžeme přidat 2-3 uvařená nakrájená vejce, případně nakládanou kapii.
4. Podáváme s pečivem, nebo samotné.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.