Halušky
Slovenské halušky dělávala Lucii Hostačné babička Blanka už když byla Lucka malá. Recept pochází ze slovenské Hriňové. Těsto ale dělává od oka, je potřeba trochu vlastního citu.
Budete potřebovat:
brambory
hladká mouka
sůl
mléko
brynza
slanina
Postup:
1. Brambory oškrábeme a nastrouháme na jemném struhadle.
2. Vmícháme sůl a hladkou mouku, aby vzniklo středně husté těsto.
3. Přes haluškový cedník těsto protlačíme do vroucí osolené vody (nejprve zkusíme jednu halušku, pokud se rozvaří, přidáme do těsta mouku).
4. Vaříme asi 2 minuty.
5. V jiném hrnci rozvaříme brynzu v mléce na kaši a na pánvi vyškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu.
6. Smícháme s haluškami a podáváme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.