Hanácké ertepláky

Sladkých bramborových jídel není nikdy dost. Tenhle recept je od Kláry Rybářové z Vyškova.

Budete potřebovat:

1 kg den dopředu uvařených brambor
150 g krupičky
200 g hrubé mouky
1-2 vejce
2 lžíce octa
sůl

moučkový cukr
povidla
mletý mák
sádlo

Postup:

1. Oloupané a brambory najemno nastrouháme.

2. Přidáme krupici, vejce, mouku, ocet a sůl. Vypracujeme pevné těsto, které ale nenecháváme dlouho stát (jinak totiž řídne).

3. Rozdělíme na kousky, které rozválíme na kolečka.

4. Pečeme je na plotně po obou stranách a po upečení je pomastíme sádlem.

5. Potíráme povidly, sypeme mletým mákem s cukrem a stočíme do ruličky.

autor: Zuzana Plíšková