Hanácké koláče

Vyzkoušejte recept od Andrey Hovězákové z Dambořic. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.

Těsto:
32 g droždí
130 g krystalového cukru
450 ml mléka
690 g hladké mouky
4 žloutky
citrónová kůra
špetka soli
250 ml oleje

Tvarohová náplň:
2 tvarohy
100 g cukru
vanilkový cukr
1 vejce
citrónová kůra

Drobenka:
85 g hladké mouky
85 g mletého cukru
vanilkový cukr
180 g tuku na pečení

Postup:
1. Ze surovin vypracujeme těsto a necháme vykynout.

2. Rozdělíme na čtyři bochánky, do každého zabalíme tvarohovou směs, uděláme placku a znovu necháme vykynout.

3. Potřeba povidly, posypeme drobenkou a před pečením necháme ještě krátce vykynout.

4. Pečeme při 180 stupních dozlatova.

autor: Zuzana Plíšková