Hlíva v pivním těstíčku
Vyzkoušejte recept od naší redaktorky Zuzky Plíškové. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.
Budete potřebovat:
500 g hlívy
150 ml světlého piva
vejce
nastrouhaný sýr (asi 80 g)
hladká mouka dle potřeby
nadrobno nasekaná cibulka
sůl, pepř
Postup:
1. Nejlépe větší kloboučky hlívy očistíme a osušíme.
2. Z piva, cibulky, vejce, sýra a mouky vytvoříme těstíčko, které dochutíme solí a pepřem.
3. Houby v něm namáčíme a smažíme dozlatova v oleji.
4. Poté necháme osušit na papírových utěrkách.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka