Hostýnská směs od paní Aleny Koutné

Recept na hostýnskou směs od paní Aleny Koutné ze Slavkova pod Hostýnem zazněl v pondělí 2. června.

Suroviny:
150 g vepřové kýty, 50 g hladké mouky, 100 g čerstvých žampionů, 100 g cibule, 50 g čerstvé papriky kapie, 100 g kuřecích jater, 50 g šunkového salámu, 150 g oleje, sůl, 1 větší stroužek česneku, mletý pepř, kečup (sladký nebo ostrý)

Postup:
Maso naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme na oleji.

Opečené maso dáme do pekáčku, podlijeme trochou vody, přikryjeme a dáme na 15 minut do trouby. Mezitím si nakrájíme na nudličky cibuli, játra, salám, žampiony a papriku.

Na oleji si nejdříve orestujeme cibuli, pak přidáme žampiony, salám, papriku a nakonec játra. Krátce podusíme a dochutíme utřeným česnekem se solí, pepřem a kečupem.

Při podávání dáme hotovou směs na řízek. Vhodná příloha jsou vařené brambory nebo hranolky a zeleninový salát.