Houbový tatarák s bylinkovými palačinkami

Recept, který jste mohli slyšet v úterním Apetýtu s Věrou Hotařovou vysílaném 23. října.

Suroviny:
Tatarák
600 g různých druhů čerstvých hub, 2 cibule, 50 g másla, špetku římského kmínu (podporuje chuť k jídlu i k trávení, velmi vhodná k hůře stravitelným houbám), sůl, bílý, čerstvě mletý pepř, 100 g zakysané jemné smetany nebo tučný bílý jogurt

Bylinkové palačinky

2 vejce, 250 ml mléka, 200 g hladké mouky, 2 polévkové lžíce sekaných bylinek (bazalky, petrželové natě, oregána), 2 polévkové lžíce olivového oleje, sůl, pepř, olivový olej na pečení

Přílohový salát

200 g směsi listových salátů, 1 citrón, 50 ml olivového oleje extra panenského, sůl, pepř, 50 g parmezánu

Příprava:
Očištěné, omyté houby a cibuli nakrájíme nadrobno, opečeme na másle dozlatova, ochutíme solí, pepřem a římským kmínem, krátce podusíme a necháme vychladit. Těsně před podáváním smícháme vychlazený houbový tatarák se zakysaným krémem

Palačinky - mouku, vejce, mléko, olivový olej, sůl, pepř a jemně sekané bylinky dobře společně promícháme až vznikne jednolité těstíčko. Na olivovém oleji z něho pečeme palačinky.

Směs salátů dobře omyjeme a natrháme na kousky, z olivového oleje, soli, pepře a citronové šťávy připravíme dresink a lehce promícháme se salátem.

Salát, palačinky, houbový tatarák upravíme na talíř a posypeme hoblinami parmezánu. Tatarákem můžete palačinky naplnit či je servírovat zvlášť.