Hovězí s povidly a perníkem
Kdo ještě nezkusil hovězí loupanou plec, tak doporučujeme. Výsledná chuť je opravdu moc dobrá a na omáčky je to prý nejlepší! Vyzkoušejte recept od bloggera Petra Dudka.
Budeme potřebovat:
hovězí loupaná plec
cibule
povidla
perník na strouhání
hladká mouka
sůl, pepř
mletý kmín
Postup:
1. Hovězí plec nakrájíme přes vlákno na plátky, osolíme a opepříme. Opečeme zprudka v hrnci a vyjmeme.
2. Do výpeku vhodíme nakrájenou cibuli na hrubo a restujeme do hněda.
3. Přidáme maso, podlijeme, dochutíme a dusíme doměkka. Když je maso měkké vyjmeme.
4. Šťávu zahustíme tmavou jíškou nebo hladkou moukou rozmíchanou s vodou. Provaříme a přes cedník propasírujeme. Omáčku dochutíme lžící povidel a troškou strouhaného perníku.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.