Jablečná bábovka

Dobrá a vláčná bábovka, která byla hned pryč. Paní Ludmila Muszelová ze Znojma, která nám recept poslala, přeje všem dobrou chuť.

Budete potřebovat:

3 žloutky
sníh ze 3 bílků
300 g moučkového cukru
100 ml mléka
200 ml oleje
500 g polohrubé mouky
500 g nahrubo nastrouhaných jablek
1 kypřící prášek do pečiva
2 rovné čajové lžičky jedlé sody


Celý týden budeme v Apetýtu podle vašich receptů péct jeden z nejoblíbenějšího a nejlehčích moučníků vůbec - bábovky! Podělte se s ostatními o své zkušenosti a pošlete nám svůj oblíbený recept na apetyt@rozhlas.cz nebo poštou: Český rozhlas Brno-Apetýt, Beethovenova 4, 657 42 Brno.

Postup:

1. Žloutky utřeme do pěny s cukrem, olejem a mlékem.

2. Přidáme jablka a mouku smíchanou se sodou a práškem do pečiva.

3. Nakonec vmícháme sníh z bílků.

4. Větší bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme kokosem nebo strouhankou.

5. Nalijeme do ní těsto a dáme péct velmi zvolna na 60-70 minut při 150-160°C.

autor: Zuzana Plíšková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.