Jablečné řezy se šlehačkou

Vyzkoušejte recept od Ludmily Mackové z Hroznové Lhoty. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.

Připravte si:
200 g polohrubé mouky
200 g krystalového cukru
4 vejce
100 ml vody
100 ml oleje

Dále budete potřebovat:
1 kg jablek
1 vanilkový cukr
2 vanilkové pudinky
2 smetany ke šlehání
čokoláda

Postup:
1. Vejce vyšleháme s cukrem, vodou a olejem.

Nakrájená jablka, ovoce (ilustrační foto)

2. Přišleháme mouku a nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech.

3. Pečeme 8 až 10 minut na 200 stupňů.

4. Jablka oloupeme, nakrájíme na kostičky, podlijeme trochou vody a spolu s vanilkovým cukrem povaříme doměkka. Ještě teplé rozmixujeme.

5. Uvaříme pudinky s půl litrem vody, aby nám vznikla hustá kaše. Vlažný pudink smícháme s jablky a rozetřeme na vychladlé těsto.

6. Dáme asi na dvě hodiny do lednice, pak potřeme šlehačkou a posypeme nastrouhanou čokoládou. Před noc uložíme do lednice.

autor: Zuzana Plíšková