Jahodové řezy od babičky Věry z Kořence

Recept na jahodové řezy, od babičky Věry z Kořence, zazněl v Apetýtu 21. srpna.

SUROVINY
Těsto:
6 vajec, 180 g cukru krupice, 120 g polohrubé mouky, 60 g kakaa

Náplň:
300 g jahod (čerstvých, mražených nebo kompotových), 1,5 kostky másla, 300 g moučkového cukru, 500 ml jahodové šťávy, trochu jahodového pudinku, 250 ml vody, 3 jahodové pudinky

POSTUP
Těsto:
Vejce a krupicový cukr ušleháme. Mouku smícháme s kakaem a vmícháme do vaječné pěny.

Těsto nalijeme na plech, vyložený pečicím papírem. V horkovzdušné troubě, vyhřáté na 185 stupňů, pečeme přibližně 20 minut.

Upečený korpus necháme vychladnou.

Náplň:
Do půl litru jahodové šťávy přidáme trochu jahodového sirupu a 250 ml vody. Vmícháme pudinkové prášky a uvaříme hustou kaši.

Necháme ji vychladnout a vmícháme do ní máslovou hmotu. Rozmixujeme jahody a přidáme je do pudinkové náplně.

Krémem potřeme upečený a již vychladlý korpus a nakonec posypeme strouhanou čokoládou.