Jahodové řezy od babičky Věry z Kořence
Recept na jahodové řezy, od babičky Věry z Kořence, zazněl v Apetýtu 21. srpna.
SUROVINY
Těsto:
6 vajec, 180 g cukru krupice, 120 g polohrubé mouky, 60 g kakaa
Náplň:
300 g jahod (čerstvých, mražených nebo kompotových), 1,5 kostky másla, 300 g moučkového cukru, 500 ml jahodové šťávy, trochu jahodového pudinku, 250 ml vody, 3 jahodové pudinky
POSTUP
Těsto:
Vejce a krupicový cukr ušleháme. Mouku smícháme s kakaem a vmícháme do vaječné pěny.
Těsto nalijeme na plech, vyložený pečicím papírem. V horkovzdušné troubě, vyhřáté na 185 stupňů, pečeme přibližně 20 minut.
Upečený korpus necháme vychladnou.
Náplň:
Do půl litru jahodové šťávy přidáme trochu jahodového sirupu a 250 ml vody. Vmícháme pudinkové prášky a uvaříme hustou kaši.
Necháme ji vychladnout a vmícháme do ní máslovou hmotu. Rozmixujeme jahody a přidáme je do pudinkové náplně.
Krémem potřeme upečený a již vychladlý korpus a nakonec posypeme strouhanou čokoládou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.