Jahodový listový koláč
Recept z Apetýtu s Marcelou Antošovou vysílaného ve středu 6. června.
Potřebujeme:
300 g listového těsta, 400 g jahod, 600 ml mléka, 2 pudinkové prášky s vanilkovou příchutí, 2 lžíce cukru, 60 g másla, 1 sáček čirého dort-želé, mouku na vál
Postup:
Listové těsto vyválejte na plát, položte na plech nebo koláčovou formu vyloženou pečícím papírem, propíchejte vidličkou a vložte do trouby vyhřáté na 200°C. Upečete a necháte vychladnout.
V mléce rozšlehejte metličkou pudinkové prášky spolu s cukrem, uveďte do varu, povařte do zhoustnutí, odstavte a do horké směsi vmíchejte máslo. Pořád míchejte, dokud se máslo nerozpustí, pak postavte nádobu s pudinkem do studené vody a zase míchejte do zchladnutí.
Krém navršte na upečené listové těsto a na něj klaďte na půlky nakrájené jahody. Dort-želé (při jeho přípravě se řiďte dle návodu na sáčku) pak nalejte rovnoměrně na jahody. Nechejte vychladit a krájejte na řezy.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.