Jahodový listový koláč

Recept z Apetýtu s Marcelou Antošovou vysílaného ve středu 6. června.

Potřebujeme:
300 g listového těsta, 400 g jahod, 600 ml mléka, 2 pudinkové prášky s vanilkovou příchutí, 2 lžíce cukru, 60 g másla, 1 sáček čirého dort-želé, mouku na vál

Postup:
Listové těsto vyválejte na plát, položte na plech nebo koláčovou formu vyloženou pečícím papírem, propíchejte vidličkou a vložte do trouby vyhřáté na 200°C. Upečete a necháte vychladnout.

V mléce rozšlehejte metličkou pudinkové prášky spolu s cukrem, uveďte do varu, povařte do zhoustnutí, odstavte a do horké směsi vmíchejte máslo. Pořád míchejte, dokud se máslo nerozpustí, pak postavte nádobu s pudinkem do studené vody a zase míchejte do zchladnutí.

Krém navršte na upečené listové těsto a na něj klaďte na půlky nakrájené jahody. Dort-želé (při jeho přípravě se řiďte dle návodu na sáčku) pak nalejte rovnoměrně na jahody. Nechejte vychladit a krájejte na řezy.

autor: Marcela Antošová