Jednoduchý moučník z lístkového těsta
Annu Škvařilovou z Říčan k vaření v mládí donutil sám život. Postupně se vypracovala na znamenitou kuchařku a do Apetýtu poslala hned několik receptů. Tento moučník zvládne i začátečník a ocení ho také zkušenější hospodyně, které hledají inspiraci na něco rychlého.
Budete potřebovat:
listové těsto
jablka
cukr
skořice
rozinky
2 vanilkové pudinky
500 ml mléka
piškoty
Postup:
1. Z listového těsta vyválíme dva pláty o velikosti plechu.
2. Nastrouháme jablka.
3. Uvaříme oba pudinky v půllitru mléka.
4. Jeden z plátů položíme na plech vyložený pečicím papírem a pokryjeme strouhanými jablky s cukrem, skořicí a rozinkami.
5. Přidáme piškoty a zalijeme pudinkem.
6. Zakryjeme druhým plátem a upečeme ve vyhřáté troubě.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.