Jogurtová terina
Recept, který mohli posluchači slyšet od Věry Hotařové v úterním Apetýtu 22. května.
Suroviny (pro 4 osoby):
600 g jahod, 4 lžíce hnědého přírodního cukru, 4 lžíce citrónové šťávy, 1 sáček dortového želé, 8 plátků želatiny, 500 g bílého řeckého jogurtu, 500 ml smetany, 80 g cukru krupice,balíček vanilkového cukru
Příprava:
Jahody omyjeme, odstopkujeme, nakrájíme na plátky, prosypeme hnědým cukrem, přelijeme citrónovou šťávou. Dortové želé připravíme podle návodu na obalu, použijeme na něj slitou šťávu z jahod. Plátky želatiny namočíme do studené vody.
Formu vyložíme potravinovou fólií, vylijeme dortovým želé a poklademe plátky jahod, odložíme do chladničky.
Smetanu s cukrem a vanilkovým cukrem přivedeme k varu, mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Přidáme želatinu, dobře rozmícháme a necháme zchladnout. Přimícháme jogurt a přelijeme do formy. Formu zakryjeme alobalem nebo fólií a necháme v ledničce asi 6–8 hodin - nejlépe přes noc - ztuhnout.
Soutěžní slovo dnešního dne jsou jahody.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka