Jogurtové langoše
Apetýt nabízí recept na jednoduché langoše, které si můžete připravit ve slané i sladké variantě.
Budete potřebovat:
- 1 kg hladké mouky
- 1 jogurt (250 ml)
- ½ l mléka
- 4 lžíce oleje
- 4 dkg droždí
- 1 lžičku jedlé sody
- 1 lžičku soli
Postup:
- Zaděláme hustší těsto, které v igelitovém sáčku vymazeném olejem dáme kynout do lednice, nejlépe na několik hodin.
- Smažit ve vrstvě oleje můžeme postupně, těsto vydrží v lednici několik dní.
- Naslano si langoše můžete ochutit česnekem, strouhaným sýrem a šunkou, nebo kečupem. Výborná sladká varianta je povidlí a zakysaná smetana.
Související
-
Kopřivové lívanečky
V dalším vydání Apetýtu nabízíme recept na kopřivové lívanečky, který najdete i v připravované knize Babské rady!
-
Diviznový sirup
Jak připravit diviznový sirup, to poradí bylinkářka Blanka Kocourková, která je pravidelným hostem našeho dopoledního vysílání.
-
Rady do kuchyně, užitečné návody i recepty. Oblíbené babské rady vychází koncem dubna knižně
Kniha Babské rady přináší soupis cenných pokladů v podobě postupů, receptů a neotřelých nápadů, jak si poradit v situacích, které přináší každodenní život.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.