Jogurtový koláč s jablky

Vyzkoušejte recept od Ivy Šikulové z Tišnova.

Budete potřebovat:
250 g celozrnné špaldové mouky (část můžeme nahradit amarantovou)
2 lžičky prášku do pečiva
100 g třtinového cukru
200 g bílého jogurtu
4 jablka
100 g rozpuštěného másla
2 vejce

Postup:
1. Nejprve vyšleháme cukr s vejci, přidáme rozpuštěné máslo, poté mouku a na závěr vmícháme bílý jogurt.

2. Těsto rozetřeme do koláčové formy a posypeme nastrouhanými jablky, která můžeme posypat skořicí a dvěma lžícemi třtinového cukru. Nalít na ně můžeme ještě 2 až 3 lžíce rozpuštěného másla (jablka jsou potom vláčnější).

3. Pečeme při 180 stupních 45 minut.

TIP: Upečeme nejlépe den předem, vychladlý přes noc necháme v troubě, ráno bude krásně vláčný.

autor: Zuzana Plíšková