Kakaový srnčí hřbet

Vyzkoušejte recept od naší posluchačky Aleny Práthové z Vranova nad Dyjí. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.

Budeme potřebovat:
200 g másla
20 cukru moučka
1 vanilkový cukr
3 žloutky
400 ml vody
balíček kakaa (cca 80 g)
2 balíčky dětských piškotů

Postup:
1. Máslo, oba cukry a žloutky vyšleháme do pěny. Svaříme za stálého míchání vodu s kakaem, aby vznikla hladká kaše. Necháme ji vychladnout a poté vmícháme do krému.

2. Piškoty ještě v balíčku podrtíme (párkrát po nich přejedeme válečkem, aby vznikly menší kousky) a vmícháme do základu.

3. Formu na srnčí hřbet vyložíme navlhčeným mikrotenovým sáčkem tak, aby jeho část dostatečně přesahovala okraje.

4. Do formy namačkáme těsto, překryjeme okraji sáčku a zatížíme. Uložíme na noc do lednice. Před servírováním krájíme na kousky a zdobíme šlehačkou.

autor: Zuzana Plíšková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.