Kapr bez kostí

Tento recept našla Zuzka Plíšková v dvacetileté historii Apetýtu! Stejně jako další tři recepty, které tento týden ve vysílání uslyšíte, pochází z časopisu Vaříme z Apetýtem z roku 1996. Tehdy jej redaktorky pořadu získaly od posluchačky Ludmily.

Budete potřebovat:

1 středně velký kapr
máslo
sůl, pepř
kari
mletá paprika sladká i pálivá
česnek
dochucovací zeleninová směs

Postup:

1. Kapra naporcujeme na menší díly, okořeníme, osolíme a v pekáči podlijeme.

2. Přikryjeme plátky másla a dáme do trouby vyhřáté na 250 stupňů na 15 minut.

3. Poté zkontrolujeme, jestli je ryba ponořená ve štávě, pokud ne, dolijeme vřelou vodou.

4. Vrátíme do trouby a stáhneme teplotu na 80-100 stupňů.

5. Takto v troubě necháme přes noc a ráno máme kapra bez kostí.

6. Podáváme s chlebem, nebo bramborem s pažitkou.

1 středně velký kapr
máslo
sůl, pepř
kari
mletá paprika sladká i pálivá
česnek
dochucovací zeleninová směs

autor: Zuzana Plíšková