Klechtanka z Lipovce
Recept na klechtanku, od Anny Ševčíkové z Lipovce, zazněl v pátek 18. dubna.
Suroviny:
400 ml vody, 4 až 5 větších brambor, sůl, nové koření, 2 bobkové listy, 1 l mléka, 5 polévkových lžic hladké mouky, 1 vejce
Postup:
Brambory nakrájíme na kostky, přidáme 2 kuličky nového koření, 2 bobkové listy, osolíme a dáme vařit, dokud brambory nejsou měkké.
Mouku rozšleháme do hladka ve 250 ml mléka, vlijeme do vařících brambor. Mícháme a postupně přiléváme zbytek mléka, ve kterém jsme rozšlehali 1 vejce. Stále mícháme, aby se mléko nepřipálilo.
Klechtanka má mnoho variant. Můžete ji například vařit se sušenými nebo čerstvými houbami.
Dobrou chuť!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka