Klechtanka z Lipovce

Recept na klechtanku, od Anny Ševčíkové z Lipovce, zazněl v pátek 18. dubna.

Suroviny:
400 ml vody, 4 až 5 větších brambor, sůl, nové koření, 2 bobkové listy, 1 l mléka, 5 polévkových lžic hladké mouky, 1 vejce

Postup:
Brambory nakrájíme na kostky, přidáme 2 kuličky nového koření, 2 bobkové listy, osolíme a dáme vařit, dokud brambory nejsou měkké.

Mouku rozšleháme do hladka ve 250 ml mléka, vlijeme do vařících brambor. Mícháme a postupně přiléváme zbytek mléka, ve kterém jsme rozšlehali 1 vejce. Stále mícháme, aby se mléko nepřipálilo.

Klechtanka má mnoho variant. Můžete ji například vařit se sušenými nebo čerstvými houbami.

Dobrou chuť!

autor: Marcela Vandrová