Knedlíky plněné bramborovou kaší
Odhadnout množství bramborové kaše pro určitý počet strávníků je zapeklitá věc. A protože se většina kuchařů a kuchařek razí zásadu “raději více než méně”, právě kaše často zbývá. Milada Fiedlerová z Prostějovska ale nabízí tip, jak tento častý přebytek zpracovat do dalšího vynikajícího jídla.
Budete potřebovat:
bramborová kaše (která nám zbyla třeba z předešlého oběda)
2 díly hladké mouky
1 díl vody
sůl
Postup:
1. Zbylou bramborovou kaši dochutíme dle potřeby.
2. Mouku smícháme s vodou a solí a kousky vzniklého těsta plníme kaší.
3. Vaříme ve vroucí osolené vodě, dokud nevyplavou na povrch.
4. Podáváme samostatně se smaženou cibulkou a kysanou smetanou, nebo jako přílohu.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.