Knedlíky plněné bramborovou kaší

Odhadnout množství bramborové kaše pro určitý počet strávníků je zapeklitá věc. A protože se většina kuchařů a kuchařek razí zásadu “raději více než méně”, právě kaše často zbývá. Milada Fiedlerová z Prostějovska ale nabízí tip, jak tento častý přebytek zpracovat do dalšího vynikajícího jídla.

Budete potřebovat:

bramborová kaše (která nám zbyla třeba z předešlého oběda)
2 díly hladké mouky
1 díl vody
sůl

Postup:

1. Zbylou bramborovou kaši dochutíme dle potřeby.

2. Mouku smícháme s vodou a solí a kousky vzniklého těsta plníme kaší.

3. Vaříme ve vroucí osolené vodě, dokud nevyplavou na povrch.

4. Podáváme samostatně se smaženou cibulkou a kysanou smetanou, nebo jako přílohu.

autor: Zuzana Plíšková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.