Knedlíky s vůní perníku
Vyzkoušejte recept od editora brněnského rozhlasu Miloše Šenkýře.
Budete potřebovat:
3 hrnky mléka
3 hrnky hrubé mouky
3 vejce
3 rohlíky
nakrájené na kostičky
50 g nastrouhaného perníku
špetka soli
trochu sádla
Postup:
1. Bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh.
2. Ostatní suroviny smícháme a pak celou směs vlijeme do hrníčků pečlivě vymaštěných sádlem tak, aby těsto dosahovalo zhruba do dvou třetin jejich výšky.
3. Vaříme pod pokličkou v hrnci s vodou, která by měla sahat tak do poloviny výšky hrnečků.
4. Vaříme asi 10 minut.
5. Hotovo je, až knedlík z hrnku bez problémů vyklopíme. Servírujeme ke svíčkové nebo pečenému masu se zelím.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka