Knedlíky s vůní perníku

Vyzkoušejte recept od editora brněnského rozhlasu Miloše Šenkýře.

Budete potřebovat:
3 hrnky mléka
3 hrnky hrubé mouky
3 vejce
3 rohlíky
nakrájené na kostičky
50 g nastrouhaného perníku
špetka soli
trochu sádla

Postup:
1. Bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh.

2. Ostatní suroviny smícháme a pak celou směs vlijeme do hrníčků pečlivě vymaštěných sádlem tak, aby těsto dosahovalo zhruba do dvou třetin jejich výšky.

3. Vaříme pod pokličkou v hrnci s vodou, která by měla sahat tak do poloviny výšky hrnečků.

4. Vaříme asi 10 minut.

5. Hotovo je, až knedlík z hrnku bez problémů vyklopíme. Servírujeme ke svíčkové nebo pečenému masu se zelím.

autor: Zuzana Plíšková