Koblížky pečené v troubě
Recept nabídla posluchačům Marcela Antošová v pořadu Apetýt vysílaném ve středu 24. října.
Suroviny:
250 ml mléka, 5 dkg másla, lžička rumu, žloutek, 50 dkg hladké mouky, 4 dkg droždí, špetka soli
Na náplň a ozdobu: marmeláda, kousek másla, mletý cukr s vanilkou na posypání
Postup:
Suroviny můžeme zpracovat v domácí pekárně. Hotové těsto vyválíme na plát 1/2 cm silné. Skleničkou s pomoučeným okrajem vykrájíme kolečka, na polovinu z nich dáme marmeládu a druhým kolečkem přikryjeme. Po okrajích koblihu přimáčkneme,aby marmeláda nevytekla, a skleničkou ještě jednou celou vyřízneme, aby vzniklo pravidelné kolečko.
Koblížky dáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme 20 minut kynout. Poté dáme do trouby a pečeme při 160°C dozlatova. Upečené koblihy potřeme rozpuštěným máslem a pocukrujeme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.