Koláčky se zelím

Vyzkoušejte recept od šéfkuchaře Pavla Václavíka z Velkých Karlovic. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.

Budeme potřebovat:
1 kg brambor
hrnek polohrubé mouky
1 vejce
kysané zelí
dvě klobásy
cibulka

Postup:
1. Brambory oškrábeme a nastrouháme, můžeme přistrouhat i brambory ovařené. Přidáme vejce a mouku a vypracujeme táhlé těsto.

2. Dáme si vařit osolenou vodu a přes hrubé síto na halušky těsto do hrnce pasírujeme.

3. Poté, co vyplavou na povrch, necháme ještě zhruba minutu povařit a vybíráme z vody.

4. Na pánvi orestujeme nakrájenou cibuli a nakrájené klobásy. Přidáme zelí a smícháme s uvařenými koláčky.

autor: Zuzana Plíšková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.