Koláčky se zelím
Vyzkoušejte recept od šéfkuchaře Pavla Václavíka z Velkých Karlovic. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.
Budeme potřebovat:
1 kg brambor
hrnek polohrubé mouky
1 vejce
kysané zelí
dvě klobásy
cibulka
Postup:
1. Brambory oškrábeme a nastrouháme, můžeme přistrouhat i brambory ovařené. Přidáme vejce a mouku a vypracujeme táhlé těsto.
2. Dáme si vařit osolenou vodu a přes hrubé síto na halušky těsto do hrnce pasírujeme.
3. Poté, co vyplavou na povrch, necháme ještě zhruba minutu povařit a vybíráme z vody.
4. Na pánvi orestujeme nakrájenou cibuli a nakrájené klobásy. Přidáme zelí a smícháme s uvařenými koláčky.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.