Krájený chlebíček

Recept na tento zákusek má Milka Vavrysová z Lužice po své prababičce. Peče ho moc ráda, protože je jednoduchý, sušší a hlavně výborný!

Budete potřebovat:

3 vejce
citrónová šťáva a kůra
1 lžička tlučeného anýzu
350 – 500 g hladké mouky (podle potřeby)
¼ prášku do pečiva
hrst sekaných ořechů, rozinek a sušeného ovoce


POŠLETE SVŮJ RECEPT
Máte i vy nějaký recept, o který byste se rádi podělili? Staňte se součástí Apetýtu a pošlete nám ho! Recepty můžete posílat na mail apetyt@rozhlas.cz nebo poštou na Český rozhlas Brno - APETÝT, Beethovenova 4, 657 42, Brno. Budeme rádi, když k mailu nebo do dopisu přidáte fotografii uvařeného nebo upečeného jídla.

Postup:

1. Ze všech surovin uhněteme na vále husté těsto.

2. Rozdělíme ho na 4 válečky na délku plechu.

3. Pečeme pomalu v mírně vyhřáté troubě.

4. Ještě teplé krájíme na šikmé řezy.

autor: Zuzana Plíšková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.