Králík na smetaně
Vyzkoušejte recept od Jaroslavy Randýskové z Hrušek.
Budete potřebovat:
hřbet a nohy králíka
100 g másla
100 g slaniny
120 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
1 větší cibule
8 kuliček pepře
5 kuliček nového koření
sůl
bobkový list
tymián
citrónová šťáva
1 větší zakysaná smetana
2 lžíce polohrubé mouky
Postup:
1. Maso omyjeme a prošpikujeme slaninou.
2. Nahrubo nastrouhanou zeleninu spolu s nasekanou cibulí osmahneme na másle.
3. Přidáme maso a opečeme z obou stran.
4. Maso i zeleninu přendáme do pekáče, podlijeme vodou, přidáme koření, citrónovou šťávu, osolíme a pečeme v troubě doměkka.
5. Maso naporcujeme a necháme na teplém místě odležet.
6. Šťávu přecedíme, zeleninu propasírujeme, zalijeme smetanou s moukou a povaříme.
7. Omáčku dochutíme a servírujeme společně s masem a knedlíkem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka