Králík v marinádě z Tučap

Recept na králíka v marinádě od Radvany Brandýsové z Tučap zazněl v pátek 9. května.

Suroviny:
králík, 125 g másla, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 1 kávová lžička cukru, 1 kávová lžička octa, 1 a půl kávové lžičky soli, ¼ kávové lžičky pepře, 1 polévková lžíce sojové omáčky, 1 polévková lžíce worchestrové omáčky, 500 ml sladkého kečupu (nejlépe domácího)

Postup:
Máslo rozpustíme, cibuli nakrájíme na půlkolečka, česnek namačkáme a vše smícháme dohromady.

Naporcovaný králík se naskládá na pekáč, zalije se marinádou a nechá uležet přes noc v lednici.

Poté upečeme a podáváme s rýží. Recept chutná výborně i s kuřetem.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.