Králík v marinádě z Tučap
Recept na králíka v marinádě od Radvany Brandýsové z Tučap zazněl v pátek 9. května.
Suroviny:
králík, 125 g másla, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 1 kávová lžička cukru, 1 kávová lžička octa, 1 a půl kávové lžičky soli, ¼ kávové lžičky pepře, 1 polévková lžíce sojové omáčky, 1 polévková lžíce worchestrové omáčky, 500 ml sladkého kečupu (nejlépe domácího)
Postup:
Máslo rozpustíme, cibuli nakrájíme na půlkolečka, česnek namačkáme a vše smícháme dohromady.
Naporcovaný králík se naskládá na pekáč, zalije se marinádou a nechá uležet přes noc v lednici.
Poté upečeme a podáváme s rýží. Recept chutná výborně i s kuřetem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.