Krkonošská krkovice

Recept svým názvem sice patří do Krkonoš, Eva Bučková podle něj ale s úspěchem vaří v jihomoravské Nedvědici. Příprava je snadná a zabere minimum času.

Budete potřebovat:

vepřová krkovice (může být i kotleta)
3-4 lžíce domácího zeleninového leča
asi 100 g tvrdého sýra
1 smetana ke šlehání
grilovací koření
sůl, pepř

Postup:

1. Krkovičku (nebo kotletku) naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením.

2. Zprudka opečeme z obou stran, aby se zatáhlo.

3. Plátky dáme poté do pekáčku, potřeme několika lžícemi leča, zasypeme hustě strouhaným sýrem a zalijeme šlehačkou.

4. Pečeme asi 40 - 60 minut při 200°C.

autor: Zuzana Plíšková