Krupicová buchta s jogurtem
Krupicovou buchtu můžete podle Zuzky Plíškové naplnit jakýmkoliv ovocem, které máte po ruce.
Budete potřebovat:
250 g krupice
250 g jogurtu
2 vejce
vanilka
100 g moučkového cukru
40 g másla o pokojové teplotě
2 lžičky prášku do pečiva
špetka soli
drobenka
ovoce (např. jahody/maliny/jablka)
Postup:
1. Krupici smícháme s jogurtem a vzniklou kaši necháme zhruba hodinu stát.
2. Žloutky důkladně vyšleháme s máslem, cukrem, vanilkou a špetkou soli do pěny.
3. Po částech zašleháme krupicové těsto a prášek do pečiva.
4. Nakonec vmícháme sníh ušlehaný z bílků.
5. Formu na biskupský chlebíček vymažeme máslem a vyložíme pečicím papírem.
6. Rovnoměrně do ní navrstvíme zhruba polovinu těsta.
7. Poklademe ovocem a přidáme druhou část těsta.
8. Posypeme drobenkou a pečeme při 180 stupních asi 45-50 minut.
9. Před krájením necháme vychladnout.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka