Krupicová buchta s jogurtem

Krupicovou buchtu můžete podle Zuzky Plíškové naplnit jakýmkoliv ovocem, které máte po ruce.

Budete potřebovat:

250 g krupice
250 g jogurtu
2 vejce
vanilka
100 g moučkového cukru
40 g másla o pokojové teplotě
2 lžičky prášku do pečiva
špetka soli

drobenka

ovoce (např. jahody/maliny/jablka)

Postup:

1. Krupici smícháme s jogurtem a vzniklou kaši necháme zhruba hodinu stát.

2. Žloutky důkladně vyšleháme s máslem, cukrem, vanilkou a špetkou soli do pěny.

3. Po částech zašleháme krupicové těsto a prášek do pečiva.

4. Nakonec vmícháme sníh ušlehaný z bílků.

5. Formu na biskupský chlebíček vymažeme máslem a vyložíme pečicím papírem.

6. Rovnoměrně do ní navrstvíme zhruba polovinu těsta.

7. Poklademe ovocem a přidáme druhou část těsta.

8. Posypeme drobenkou a pečeme při 180 stupních asi 45-50 minut.

9. Před krájením necháme vychladnout.

autor: Zuzana Plíšková