Krůtí maso s omáčkou z cideru

Tenhle recept obsahuje některé ingredience, které byste možná nečekali. Výsledek je však vynikající. Připravila ho Zuzka Plíšková.

Budete potřebovat:

1 kg krůtích medailonků
600 ml cideru
1 větší jablko
cibule
3 stroužky česneku
3 lžíce mouky
máslo
tymián
hrubozrnná hořčice
olej
sůl, pepř

Postup:

1. Maso osolíme, opepříme, potřeme zlehka hořčicí a olejem a necháme v lednici do druhého dne.

2. V hlubší pánvi nebo hrnci rozehřejeme máslo a maso z obou stran krátce opečeme.

3. Poté medailonky dáme stranou, na pánev přidáme ještě trochu másla a nadrobno nakrájenou cibuli, oloupané a nakrájené jablko, česnek a tymián a opékáme dozlatova.

4. Zaprášíme moukou, vrátíme na pánev maso, zalijeme ciderem, ochutíme a přivedeme k varu.

5. Zakryté necháme dusit, dokud maso nezměkne.

6. Podáváme s rýži nebo bramborem.

autor: Zuzana Plíšková