Krůtí maso s omáčkou z cideru
Tenhle recept obsahuje některé ingredience, které byste možná nečekali. Výsledek je však vynikající. Připravila ho Zuzka Plíšková.
Budete potřebovat:
1 kg krůtích medailonků
600 ml cideru
1 větší jablko
cibule
3 stroužky česneku
3 lžíce mouky
máslo
tymián
hrubozrnná hořčice
olej
sůl, pepř
Postup:
1. Maso osolíme, opepříme, potřeme zlehka hořčicí a olejem a necháme v lednici do druhého dne.
2. V hlubší pánvi nebo hrnci rozehřejeme máslo a maso z obou stran krátce opečeme.
3. Poté medailonky dáme stranou, na pánev přidáme ještě trochu másla a nadrobno nakrájenou cibuli, oloupané a nakrájené jablko, česnek a tymián a opékáme dozlatova.
4. Zaprášíme moukou, vrátíme na pánev maso, zalijeme ciderem, ochutíme a přivedeme k varu.
5. Zakryté necháme dusit, dokud maso nezměkne.
6. Podáváme s rýži nebo bramborem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka