Kuře na bramboráku

Recept z Apetýtu s Marcelou Vandrovou, který zazněl ve vysílání v pátek 4. ledna.

Suroviny:
kuřecí stehna, 5 větších brambor, 20 dkg slaniny, 1 cibule, 3 vejce, 3 housky, mléko, sůl, majoránka, mletý kmín, koření na kuře - např. grilovací, máslo na vymazání plechu

Postup:
Brambory nastrouháme nahrubo, osolíme a vmačkáme z nich šťávu, přidáme osmahnutou slaninu na cibulce, na kostičky nakrájenou housku namočenou v mléce, všechno koření a 3 celá vejce.

Vypracujeme těsto, které navrstvíme na vymazaný pekáček a na ně položíme okořeněná stehýnka. Pečeme ve středně vyhřáté troubě, stehýnka během pečení otočíme, v závěru je potřeba, aby se vytvořila křupavá kůrka.

autor: Marcela Vandrová