Kuře pod peřinou od Jitky Bartákové
Recept od naší posluchačky z obce Mokrá-Horákov.
Suroviny
3 kuřecí stehýnka (nejlépe ztuhlá z mrazáku), 500 g sekané
Postup:
Sekanou ochutíme jak jsme zvyklí - pozor je to důležité, dobré ochucení zajišťuje celkové vyladění kuřete pod peřinou.
Vykostěná stehýnka rozložíme na plech (bez tuku). Na rozložená stehýnka naložíme sekanou a pečeme v troubě přibližně 30minut.
Po upečení máme tzv. maso dvou barev a můžeme podávat teplé i za studena. Přílohou může být například bramborová kaše.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka