Kuřecí plátky v meruňkové omáčce po Židlochovicku

Tuto lahůdku moravské kuchyně si nemůžete nechat ujít. Vyzkoušejte si tento recept od naší posluchačky Ivany Flajšingerové s námi!

Suroviny:
4 kuřecí řízky
3 měkké meruňky
3 tvrdší meruňky
menší hrstka sekaných mandlí
1 ml suchého bílého vína
malý panák meruňkovice
olej na smažení
pepř, sůl, cukr

Postup:
1. Kuřecí řízky naklepejte, osolte, opepřete a na oleji osmahněte.

2. Poté je podlijte vínem a duste do měkka.

3. Připravené maso vyndejte a přidejte oloupané a nakrájené měkké meruňky, které rozvaříte.

4. Přidejte tvrdší meruňky nakrájené na kostičky, meruňkovici a na závěr dochuťte solí a cukrem.

5. Nakonec posypte opraženými mandlemi. Podávejte s bramborem.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.