Květák á la slepice na paprice

Recept dostala Anežka Chlupová ze Suchého u Boskovic na besedě se spolupracovnicemi. Vařila podle něj už maminka jedné z nich. Je vyzkoušený a v celé rodině paní Chlupové oblíbený.

Budete potřebovat:

1 květák
1 - 2 cibule
máslo
mletá sladká paprika (dle potřeby a chuti i pálivá)
sůl, pepř
trochu cukra
trochu octa
hladká mouka
smetana, nebo mléko


POŠLETE SVŮJ RECEPT
Máte i vy nějaký recept, o který byste se rádi podělili? Staňte se součástí Apetýtu a pošlete nám ho! Recepty můžete posílat na mail apetyt@rozhlas.cz nebo poštou na Český rozhlas Brno - APETÝT, Beethovenova 4, 657 42, Brno. Budeme rádi, když k mailu nebo do dopisu přidáte fotografii uvařeného nebo upečeného jídla.

Postup:

1. Máslo rozpustíme v hrnci, zasypeme nakrájenou cibulí a osmahneme.

2. Přidáme květák rozdělený na růžičky, zaprášíme papriku, krátce restujeme a podlijeme vodou.

3. Ochutíme solí, pepřem a cukrem a dusíme, dokud květák nezměkne.

4. Poté zalijeme „zátřepkou“ ze smetany/mléka a hladké mouky a povaříme.

5. Přidáme trochu octa a dochutíme.

6. Podáváme s bramborem (můžeme vařit v jednom hrnci i s květákem).

autor: Zuzana Plíšková