Kynutá bábovka
Tahleta bábovka podle receptu Zuzky Plíškové chutná jako od babičky. Uvidíte, že se po ní jen zapráší.
Budete potřebovat:
4 žloutky
2 bílky
160 g másla
100 g cukru
400 g hladké mouky
špetka soli
30 g droždí
250 ml mléka
rozinky
sekané mandle
Postup:
1. Změklé máslo ušleháme s cukrem a žloutky, přidáme mouku, sůl, vlahé mléko, rozdrobené droždí a vypracujeme těsto, které důkladně prohněteme.
2. Přidáme rozinky, mandle a sníh ušlehaný z bílků.
3. Těsto dáme do vymazané a moukou vysypané formy.
4. Necháme na teplém místě kynout.
5. Poté Pečeme na 170 stupňů asi hodinu.
6. Necháme krátce povychladnout a vyklopíme z formy.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka