Lahůdkový bůček
Marie Kuřimská z Uherského Ostrohu si tento recept po své babičce pamatuje už skoro půl století. Chutná ale pořád skvěle!
Budete potřebovat:
1 kg libového bůčku
12 stroužků česneku
5 kuliček pepře
5 bobkových listů
směs na potření:
15 stroužků česneku
1 lžička mletého pepře
1 lžička kari
1 lžička sladké papriky
1 lžička grilovacího koření
pár kapek tabasca/chilli
trochu worcesterové omáčky
Postup:
1. V tlakovém hrnci bůček vaříme s česnekem, pepřem a bobkovým listem asi 45 minut.
2. Uvařené maso vykostíme, potřeme směsí, dochutíme, vše zabalíme do alobalu a necháme týden v chladu uležet.
3. Rozkrájíme a podáváme s pečivem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.