Ledvinky s fazolkami
Tip na výborný oběd od Naděždy Parmové z Blanska.
Budete potřebovat:
ledvinky (2 na jednu porci)
cibule
hladká mouka
anglická slanina
fazolky (mohou být čerstvé, nebo sterilované)
Postup:
1. Ledvinky okrájíme, propláchneme a ještě spaříme ve vroucí vodě.
2. Nakrájenou cibulku lehce osmahneme, přidáme ledvinky a dusíme.
3. Jakmile se vydusí šťáva, kterou pustí, ledvinky jsou hotové.
4. Poprášíme hladkou moukou, podlijeme vodou a povaříme.
5. Nakrájenou slaninu vyškvaříme, přidáme povařené fazolky (nebo sterilované, které už nevaříme), osolíme a opepříme.
6. Podáváme s bramborem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.