Ledvinky s fazolkami

Tip na výborný oběd od Naděždy Parmové z Blanska.

Budete potřebovat:

ledvinky (2 na jednu porci)
cibule
hladká mouka
anglická slanina
fazolky (mohou být čerstvé, nebo sterilované)

Postup:

1. Ledvinky okrájíme, propláchneme a ještě spaříme ve vroucí vodě.

2. Nakrájenou cibulku lehce osmahneme, přidáme ledvinky a dusíme.

3. Jakmile se vydusí šťáva, kterou pustí, ledvinky jsou hotové.

4. Poprášíme hladkou moukou, podlijeme vodou a povaříme.

5. Nakrájenou slaninu vyškvaříme, přidáme povařené fazolky (nebo sterilované, které už nevaříme), osolíme a opepříme.

6. Podáváme s bramborem.

autor: Zuzana Plíšková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.