Ledvinky s fazolkami
Tip na výborný oběd od Naděždy Parmové z Blanska.
Budete potřebovat:
ledvinky (2 na jednu porci)
cibule
hladká mouka
anglická slanina
fazolky (mohou být čerstvé, nebo sterilované)
Postup:
1. Ledvinky okrájíme, propláchneme a ještě spaříme ve vroucí vodě.
2. Nakrájenou cibulku lehce osmahneme, přidáme ledvinky a dusíme.
3. Jakmile se vydusí šťáva, kterou pustí, ledvinky jsou hotové.
4. Poprášíme hladkou moukou, podlijeme vodou a povaříme.
5. Nakrájenou slaninu vyškvaříme, přidáme povařené fazolky (nebo sterilované, které už nevaříme), osolíme a opepříme.
6. Podáváme s bramborem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka