Likér se sušeným ovocem
Vyzkoušejte recept od naší redaktorky Zuzky Plíškové. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.
Budete potřebovat:
hrst sušených datlí bez pecky
2 hrsti sušených fíků
3 hrsti sušených švestek
vanilkový lusk
skořice
3 hřebíčky
3 badyány
lžíce medu
100 až 150 g kandysového cukru
tři čtvrtě litru pálenky z vína nebo rumu
Postup:
1. Sušené ovoce zalijeme alkoholem tak, aby bylo ponořené. Necháme do druhého dne nabobtnat.
2. Přidáme koření, dolijeme zbytek alkoholu a necháme ve vhodné nádobě s uzávěrem luhovat 5 až 7 týdnu.
3. Přecedíme, ještě několik dní necháme stát a znovu přecedíme.
4. Rozléváme do lahví.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.