Lívance z Tvarožné

Velmi jednoduchý a chutný recept od naší posluchačky.

Suroviny:
1 l mléka
4 celá vejce
4 lžíce krystalového cukru
1 prášek do pečiva
500 g hladké mouky

Postup:
1. Rozšleháme mléko s vejci.

2. Přidáme cukr a mouku s práškem do pečiva.

3. Vše pořádně umícháme a smažíme na pánvičce. Plníme tvarohem nebo marmeládou.

autor: Marcela Antošová

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.