Maminčin štrůdl
Vyzkoušejte recept od Ivany Kláskové z Petrova.
Budete potřebovat:
těsto:
listové těsto (rozdělíme na dvě části)
čtvrtlitrový hrnek strouhanky
2 lžíce mletého cukru
kousek másla na osmažení strouhanky
náplň:
100 g másla na rozpuštění
6 větších oloupaných jablek
rozinky
3 lžíce mletého cukru
trocha mleté skořice
vajíčko na potření
Postup:
1. Z listového těsta vyválíme obdélník.
2. Na pánvi rozpustíme máslo a přidáme strouhanku s mletým cukrem.
3. Všechno zamícháme, zlehka osmažíme a odstavíme.
4. V hrnečku rozpustíme máslo, kterým pokapeme listové těsto, zasypeme ho strouhankou po celé ploše, nastrouháme jablka, posypeme je skořicí a mletým cukrem, rozinkami a smotáme.
5. Nohavici propícháme vidličkou a potřeme vajíčkem.
6. Pečeme asi na 180 stupňů asi 15 minut dozlatova.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.