Martinské bochánky
Husu na svatého Martina peče kdekdo. Tyhle martinské bochánky tradičně pečou v Německu, aby se o ně mohli podělit s ostatními tak, jako se svatý Martin podělil o svůj plášť. Recept doporučuje Zuzka Plíšková.
Budete potřebovat:
250 g tvarohu
cca 250 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
2 vejce
1 lžíce oleje
2 lžíce cukru
špetka soli
cca 70 g rozinek
Postup:
1. Tvaroh důkladně rozmícháme s vejci a olejem.
2. Prosátou mouku s práškem do pečiva smícháme se solí a nakonec s tvarohem.
3. Vypracujeme hladké těsto do kterého nakonec vmícháme rozinky.
4. Z těsta vytvoříme váleček, který rozdělíme rovnoměrně na jednotlivé díly.
5. Z nich tvarujeme bochánky, které klademe na vymaštěný pekáč.
6. Potřeme je rozkvedlaným žloutkem, nebo slazeným mlékem.
7. Pečeme při 200 stupních 20-25 minut dozlatova.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.