Maso na pivě paní Christine

Vyzkoušejte recept od kuchaře Dalibora Švarce z Bystřice nad Pernštejnem. Paní Christine byla prý levobočkem hraběte Vladimíra Mitrovského a recept na tuto dobrotu se našel v archivech při pátrání po historii původního dvora Mitrovských. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.

Budeme potřebovat:
půl kila vepřového masa (plecko, libový bůček)
půl litru světlého piva
vývar
2 stroužky rozetřeného česneku
kmín
mletý zázvor
muškátový květ
sůl, pepř
strouhaný suchý chléb

Postup:
1. Maso rozporcujeme na dílky, s minimem tuku dáme do kastrolu, přilijeme pivo, čtvrt litru studené vody, osolíme a přidáme všechno koření.

2. Uvaříme doměkka (během vaření můžeme přilévat pivo). Maso z vývaru vyndáme a obsah hrnce zahustíme strouhaným suchým chlebem (místo suchého můžeme přidat chléb měkký, který rozvaříme a rozmixujeme.

3. Maso vrátíme zpět do hrnce, zlehka povaříme a servírujeme. Podáváme s čerstvým chlebem.

autor: Zuzana Plíšková